Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του Πανεπιστημίου Πατρών προσκαλεί τους φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς), τους αποφοίτους και το
διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Πατρών να συμμετάσχουν στον χειμερινό κύκλο εργαστηρίων που διοργανώνονται στα πλαίσια των δράσεων της ΜΟΚΕ ΠΠ.
Σκοπός εργαστηρίων
Βασικές επιδιώξεις του κύκλου εργαστηρίων είναι η ενθάρρυνση και η διάδοση της ιδέας της καινοτόμου νεοφυούς επιχειρηματικότητας στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και
η διασύνδεση της τρέχουσας ακαδημαϊκής γνώσης και έρευνας με την σύγχρονη επιχειρηματική πρακτική.
Τα εργαστήρια υλοποιούνται στα πλαίσια των δράσεων του Έργου «Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Πανεπιστημίου Πατρών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος
«Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθησης» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικού Πόρους, με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον κ.
Δημήτριο Τζελέπη, επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Πατρών.
Διάρκεια, τόπος & ημερομηνίες διαλέξεων
Ο κύκλος των εργαστηρίων, σύμφωνα με το τρέχον χρονοδιάγραμμα, θα διεξαχθεί κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 από 28/09/2015 έως και 19/10/2015. Τα εργαστήρια (τέσσερα (4) το σύνολο) θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα 16:00 – 20:00 στην αίθουσα σεμιναρίων της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών.
Προφίλ συμμετεχόντων
Τα εργαστήρια απευθύνονται σε φοιτητές (προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς), σε απόφοιτους και τα μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι είτε:
δραστηριοποιούνται στο πεδίο της επιχειρηματικότητας
διαθέτουν μια επιχειρηματική ιδέα και σκοπεύουν να την υλοποιήσουν στο άμεσο μέλλον
διαβλέπουν την ενασχόληση τους με την επιχειρηματικότητα ως σοβαρή επαγγελματική προοπτική
Θεματικές ενότητες
Ο κύκλος των εργαστηρίων θα περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:
Διδακτική Μεθοδολογία
Η διδασκαλία των θεματικών πεδίων θα περιλαμβάνει συνδυασμό παρουσιάσεων θεμελιωδών θεωρητικών εννοιών από την κάθε ενότητα και εργαστηριακή εφαρμογή, όπου οι συμμετέχοντες θα κληθούν να χρησιμοποιήσουν πραγματικά εργαλεία για τον σχεδιασμό, την δημιουργία, την οργάνωση και διαχείριση εξωστρεφών, καινοτόμων βιώσιμων επιχειρήσεων.
Κατά την εργαστηριακή διαδικασία θα είναι έντονη η παρουσία (coaching) των εκπαιδευτών ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή ροή εκτέλεσης των εφαρμογών και η αποτελεσματική ομαδική εργασία. Μετά την ολοκλήρωση των εργαστηρίων θα παρέχεται συμβουλευτική καθοδήγηση (mentoring) από τους εκπαιδευτές με στόχο την υποστήριξη της σύνταξης πρότυπων επιχειρηματικών σχεδίων για την δημιουργία καινοτόμων ανταγωνιστικών νέων ή υπό σύσταση μικρών επιχειρήσεων.
Μετά από αξιολόγηση οι καλύτερες προτάσεις θα έχουν την ευκαιρία να προχωρήσουν στο στάδιο της υλοποίησης σε Οργανωμένο Περιβάλλον Εκκόλαψης Επιχειρηματικών Σχεδίων.
Εκπαιδευτικό υλικό
Το υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό των εργαστηρίων θα είναι διαθέσιμο στους συμμετέχοντες σε ηλεκτρονική μορφή μέσω του Πληροφορικού Συστήματος της ΜΟΚΕ (http://ps.innovation.upatras.gr).
Διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται έως την Πέμπτη 17/09/2015 να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά εδώ, (απαιτείται η επισύναψη πρόσφατου Βιογραφικού Σημειώματος)
Προϋποθέσεις χορήγησης πιστοποιητικού παρακολούθησης
Με το πέρας του κύκλου εργαστηρίων θα χορηγηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης με απαραίτητη προϋπόθεση:
Την συνεπή παρακολούθηση και ενεργή συμμετοχή στο σύνολο των εργαστηρίων
Την υποβολή συνοπτικού ατομικού ή ομαδικού επιχειρηματικού σχεδίου
Χαρακτηριστικά εργαστηρίων
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 40 άτομα
Συνολική διάρκεια 16 ώρες (διαλέξεις & εργαστήρια)
Το αναλυτικό ωρολόγιο πρόγραμμα θα αποσταλεί στους τελικούς συμμετέχοντες τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την έναρξη των σεμιναρίων
Η συμμετοχή στον κύκλο εργαστηρίων είναι δωρεάν
Πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες: Mονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας 2610 969044 innovation@upatras.gr
πηγή: neolaia.gr