web analytics

ΕducationGR |

Σεμινάρια, σπουδές, υποτροφίες κ.α.

Υποτροφίες λίστα με τις καταληκτικές ημερομηνίες

Όλες οι διαθέσιμες υποτροφίες με τις καταληκτικές ημερομηνίες. Βρείτε την υποτροφία που σας ενδιαφέρει, σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο, στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (δημόσια ή ιδιωτικά,εσωτερικού ή εξωτερικού) που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα “Σπουδάζω με Υποτροφία!”, όπως τις παρουσιάζονται από το equalsociety.gr.

Δείτε παρακάτω την λίστα με τις υποτροφίες

Αντικείμενο της δράσης, είναι η παροχή ΔΩΡΕΑΝ υποτροφιών για σπουδές πλήρους διάρκειας, σε νέους και νέες, που ανήκουν στις ευάλωτες οικονομικά κοινωνικές ομάδες και λόγω της οικονομικής τους δυσπραγίας, αδυνατούν να προχωρήσουν στις σπουδές τους.

Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί κορυφαία δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέροντας υποτροφίες αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ και η προσπάθειά μας για συμμετοχή περισσότερων ιδρυμάτων και υποτροφιών συνεχίζεται δυναμικά!

Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή εκπαιδευτικών ιδρυμάτων απ’ την περιφέρεια, τα οποία δίνουν την ευκαιρία σε άτομα σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο την Αττική, να διευρύνουν τις γνώσεις τους σε μια ευρεία γκάμα γνωστικών πεδίων.

Δεδομένου ότι στη διάρκεια της πρώτης φάσης του προγράμματος, νέες υποτροφίες θα προστίθενται διαρκώς, προτείνεται στους ενδιαφερόμενους να παρακολουθούν τακτικά την ιστοσελίδα της δράσης, δίνοντας ταυτόχρονα προσοχή στις προθεσμίες που θέτει το κάθε ίδρυμα για την υποβολή των αιτήσεων.

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: ΒCA Οικονομικό Κολλέγιο Αθηνών (Αθήνα)

Υποτροφία/ες: Δύο (2) υποτροφίες για Bachelor (προπτυχιακά προγράμματα) επιλογής του υποψηφίου.

Περιγραφή

Μια μακρόχρονη πορεία διαρκούς αναβάθμισης ανέδειξε το BCA σε έναν από τους μεγαλύτερους και εγκυρότερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς της Ελλάδας. Oι καθηγητές που διδάσκουν στο BCA είναι κορυφαίοι στον τομέα τους και κάτοχοι, στην πλειοψηφία τους, μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών Ph.D και Master’s διεθνώς αναγνωρισμένων πανεπιστημίων των H.Π.A. και της Μεγάλης Βρετανίας. Ταυτόχρονα, αποτελούν επίλεκτα στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της χώρας.
Tα προγράμματα του BCA είναι franchised με βάση της αποκλειστικής του συνεργασίας με το London Metropolitan University, με αποτέλεσμα ο απόφοιτος του BCA να είναι και ταυτόχρονα απόφοιτος ενός εκ των μεγαλυτέρων και σταδιακά αναπτυσσόμενων Πανεπιστημίων της Μεγάλης Βρετανίας.
Oι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν το προπτυχιακό πρόγραμμα που τους ενδιαφέρει εδώ.
Επίσης, πρέπει να είναι σε θέση να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και αποδεικτικά όταν τους ζητηθούν.

Διάρκεια σπουδών:
 4 χρόνια
Αξία υποτροφίας: 35.000€.
Προσοχή: Στην υποτροφία δεν περιλαμβάνονται τα βιβλία και τα δικαιώματα εγγραφής στο συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο ~600 ευρώ τον χρόνο.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής 15 Σεπτεμβρίου 2012


 

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: Cyprus Institute of Marketing (Λευκωσία, Κύπρος)

Υποτροφία/ες: Mία υποτροφία για το Diploma in Marketing Management.

Περιγραφή

The Cyprus Institute of Marketing’s central mission is to provide a rigorous and multifaceted approach to advancing knowledge through Diploma, Bachelor and Master programs.
The Institute aims to attract business leaders from various disciplines and backgrounds to provide timely and cutting-edge face-to-face instruction.
Successful completion of Diploma in Marketing Management (DMM) is a PREREQUISITE for registering for the Two-Years B.Sc. Degree program.

Duration of the programme: 1 year for the academic year 2012-2013
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 7 Σεπτεμβρίου 2012 (Ολοκληρώθηκε η υποβολή των αιτήσεων)


 

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE (Αθήνα)

Υποτροφία/ες: Μια υποτροφία για «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης».

Περιγραφή

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE προσφέρει ποιοτικές σπουδές, αποκλειστικά εξειδικευμένες στον τουρισμό. Τα τέσσερα βασικά προγράμματα σπουδών είναι: Επαγγελματική Μαγειρική, Επαγγελματική Ζαχαροπλαστική, Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, Υπάλληλος Τουριστικού Πρακτορείου. Τα προγράμματα σπουδών είναι αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Παιδείας και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO).
Το πρόγραμμα “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης” περιλαμβάνει εργαστηριακά και θεωρητικά μαθήματα. Στη διάρκεια των σπουδών πραγματοποιείται πρακτική άσκηση σε τουριστικές επιχειρήσεις.

Διάρκεια σπουδών: 2 χρόνια
Αξία υποτροφίας: 8.800 €
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 15 Σεπτεμβρίου 2012


 

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ (Aθήνα)

Υποτροφία/ες: Μια (1) υποτροφία σε έναν (1) από τους ακόλουθους τομείς : Υγείας & Ομορφιάς (Βοηθός Φυσικοθεραπείας, Διαιτολογία, Αισθητική, Αισθητικός Ποδολογίας & Περιποίησης Άκρων,  Κομμωτική, Επαγγελματικό Μακιγιάζ, Προσχολική Αγωγή, Προσχολική Αγωγή Α.Μ.Ε.Α.).

Περιγραφή

Ο σπουδαστής που θα φοιτήσει στο Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ, θα επιλεχθεί με γνώμονα τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες και  θα μπορεί να επιλέξει μια ειδικότητα από τους προαναφερόμενους Τομείς.

Διάρκεια σπουδών: 2 χρόνια
Αξία υποτροφίας: 8.000 €
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων 15 Σεπτεμβρίου 2012


 

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: Ι.Ε.Κ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ (Βόλος)

Υποτροφία/ες: Δύο (2) υποτροφίες από τους ακόλουθους τομείς: Τεχνικός Χειροποίητης Κεραμικής, Τεχνικός Διακόσμησης, Ειδικός Ενδυματολογίας και Σχεδίασης Μόδας και Τεχνικός Συντήρησης Έργων Τέχνης.

Περιγραφή

Στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Βόλου (ΔΙΕΚ) οι απόφοιτοι Λυκείου μπορούν να αποκτήσουν όχι μόνο ουσιαστικά προσόντα για την απορρόφηση τους στην αγορά εργασίας αλλά και Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και την Ε.Ε.

Διάρκεια σπουδών: 2 χρόνια
Αξία υποτροφίας: 4.100 € για κάθε υποτροφία
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων 15 Σεπτεμβρίου 2012


 

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: I.I.E.K. CRAFT (Ηράκλειο Κρήτης)

Υποτροφία/ες: Mια (1) υποτροφία σε κάθε τομέα: Διοικητικό και Οικονομικό Στέλεχος Επιχειρήσεων, Ειδικός Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου, Τεχνικός Διακόσμησης, Γραφίστας Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων, Ειδικός Πληροφοριακών Συστημάτων με Πολυμέσα (multimedia).

Περιγραφή

Το I.I.E.K. CRAFT βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης και είναι Πιστοποιημένο από τον Οργανισμό Επαγγελματικής εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας ως Ιδιωτικό ΙΕΚ με Αριθμό Μητρώου 12010
Οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης που απονέμει είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων ΙΕΚ. Το Δίπλωμα του ΙΙΕΚ CRAFT απονέμεται μετά από τη συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργεί ο Ο.Ε.Ε.Κ. και στις οποίες συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, δημοσίων και ιδιωτικών, εξεταζόμενοι σε θεωρητικό και πρακτικό μέρος.

Διάρκεια σπουδών: 2 χρόνια (4 εξαμήνα)
Αξία υποτροφίας: 7.000 €
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 15 Σεπτεμβρίου  2012


 

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: Ι.Ε.Κ. DATA (Χίος)

Υποτροφία/ες: Τεχνικός Τεχνολογίας Internet.

Περιγραφή

Το Ι.Ε.Κ. DATA λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 1993 (πρώτη άδεια ίδρυσης για φυσικά πρόσωπα Ι.Ε.Κ. 460/25-6-93  τ.Β’). Το Ιδιωτικό Ι.Ε.Κ. DATA είναι ένα μεταλυκειακό  Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης στον τομέα της Πληροφορικής και στους  τομείς Οικονομίας και Διοίκησης, αναγνωρισμένο από το κράτος.
Ο Τεχνικός Τεχνολογίας Internet / Intranet κατασκευάζει ιστοσελίδες (web pages) και κόμβους (web site) στο Internet. Συνδυάζει αρμονικά τις γνώσεις της επιστήμης της πληροφορικής, του Internet και προχωρημένες γνώσεις διαχείρισης συστημάτων λογισμικού.Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την ανάπτυξη εφαρμογών ηλεκτρονικού εμπορίου και διαχειρίζεται σαν administrator το δίκτυο το δίκτυο με τους χρήστες του, ενώ ασκεί συμβουλευτικό ρόλο στην πώληση προϊόντων και υπηρεσιών Internet / Intranet.

Διάρκεια σπουδών: Η κατάρτιση διαρκεί έως 4 εξάμηνα, για τους κατόχους Απολυτηρίου Ενιαίου Λυκείου, και 2 εξάμηνα για τους κατόχους ΕΠΑΛ ανάλογης ειδικότητας.
Αξία υποτροφίας: 6.320 €
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 15 Σεπτεμβρίου  2012


 

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: Ι.Ι.Ε.Κ. ΖΗΤΑ (Χανιά)

Υποτροφία/ες: Tρεις (3) υποτροφίες σε κάθε τομέα: Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας, Αισθητικής Τέχνης, Μάρκετινγκ, Μηχανογραφημένου λογιστηρίου, Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών και Τροφοδοσίας.

Περιγραφή

Τα εκπαιδευτήρια μας ιδρύθηκαν το 1974 από τον Κων/νο Θεοδωρόπουλο ως Επαγγελματικές Σχολές δευτεροβάθμιου επιπέδου στην Κρήτη με την προσωνυμία ΖΗΤΑ, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου επαγγελματικής εκπαίδευσης σ’ ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων.
Το 1994 ιδρύεται και λειτουργεί και Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), ενώ το 1999 ιδρύεται το Γυμνάσιο – Ενιαίο Λύκειο Θεοδωροροπούλου με εγκαταστάσεις το νεοκλασικό κτίριο της οδού Τζανακάκη.
Το 2003 δημιουργούνται τα νέα Εκπαιδευτήρια με την επωνυμία Θεοδωρόπουλου προς τιμήν των αρχικών ιδρυτών, σε καινούργιες σύγχρονες εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά σχολικά πρότυπα, στις Κορακιές του Δήμου Ακρωτηρίου στα Χανιά, λειτουργώντας εκτός του Ι.Ε.Κ. και τμήματα προσχολικής εκπαίδευσης (Παιδικό Σταθμό – Νηπιαγωγείο) και Δημοτικού.

Διάρκεια σπουδών: Η κατάρτιση διαρκεί έως 4 εξάμηνα, για τους κατόχους Απολυτηρίου Ενιαίου Λυκείου, και 2 εξάμηνα για τους κατόχους ΕΠΑΛ ανάλογης ειδικότητας.
Αξία υποτροφίας:
Η αξία κάθε υποτροφίας διάρκειας 4 εξαμήνων είναι 2.230 € το εξάμηνο (συνολικά 8.920 €)
Η αξία κάθε υποτροφίας διάρκειας 2 εξαμήνων είναι 2.230 € το εξάμηνο (συνολικά 4.460 €)
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση των υποτροφιών είναι η λειτουργία των τμημάτων.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 15 Σεπτεμβρίου 2012


 

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: Ι.Ι.Ε.Κ. MORFI  (Ηράκλειο Κρήτης)

Υποτροφία/ες: Mια (1) υποτροφία σε κάθε τομέα: Προσχολική Αγωγή Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης, Αισθητικός Ποδολογίας και Καλλωπισμού Νυχιών.

Περιγραφή

Το Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης MORFI βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης και εποπτεύεται από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού  ο οποίος ανήκει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Το Ι.Ι.Ε.Κ. MORFI έχει ως κύριο σκοπό του την παροχή υψηλής και ποιοτικής θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης στις προσφερόμενες ειδικότητες, έτσι ώστε οι καταρτιζόμενοί μας να ενταχθούν ομαλά στην αγορά εργασίας και να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις απαιτήσεις της.
Η διδασκαλία των μαθημάτων πραγματοποιείται σ’ ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο περιβάλλον μάθησης που πληρεί απόλυτα τις προδιαγραφές που ο εποπτεύων φορέας (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π) έχει θέσει.   Η κατάρτιση στο Ι.Ι.Ε.Κ. MORFI παρέχεται από έμπειρο και εξειδικευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό που συνεχώς ενημερώνεται για τις τρέχουσες εξελίξεις της επιστήμης, της τεχνικής και της τεχνολογίας και έχει διακριθεί στον τομέα του.
Το Ι.I.Ε.Κ. MORFI είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Ι.Ε.Κ.

Διάρκεια σπουδών: 2 χρόνια
Αξία υποτροφίας: 7.000€
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων:  15 Σεπτεμβρίου 2012


 

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: I.I.E.K. ΤΟΜΗ  (Αγρίνιο)

Υποτροφία/ες: Μια (1) υποτροφία σε κάθε τομέα:

Α: Διοικητικό και Οικονομικό Στέλεχος Επιχειρήσεων, Ειδικός Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου, Τεχνικός Συστημάτων Υπολογιστών, Τεχνικός Σχεδίασης & Ανάπτυξης Ιστοσελίδων, Τεχνικός INTRANET – INTERNET 

Β: Ειδικός Eφαρμογών Αισθητικής, Αισθητικός Ποδολογίας & Περιποίησης Άκρων, Κομμωτική.

Περιγραφή

Το Ι.ΙΕΚ  TOMH έχει έδρα στην πόλη του Αγρινίου στη Δυτική Ελλάδα. Είναι Πιστοποιημένο από τον ΟΕΕΚ του Υπουργείου Παιδείας και το ΕΚΕΠΙΣ σαν Ιδιωτικό ΙΕΚ. Η κύρια δραστηριότητά του, είναι η παροχή Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης σε Αποφοίτους Γυμνασίου και  Αποφοίτους Λυκείων.
Το Ι.ΙΕΚ  TOMH λειτουργεί σε  εγκαταστάσεις εμβαδού 850 τ.μ., διαθέτει υπερσύγχρονα εργαστήρια, δανειστική βιβλιοθήκη και άνετες αίθουσες διδασκαλίας.  Σήμερα στο Ι.ΙΕΚ  TOMH λειτουργούν 5 Τομείς ( ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ – ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ – ΔΙΚΤΥΩΝ, ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ,  ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ, ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ,  ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ) και 20 ειδικότητες επιλεγμένες σύμφωνα με τη ζήτηση που υπάρχει στην αγορά εργασίας.Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι σπουδαστές συμμετέχουν σε Εθνικές εξετάσεις Πιστοποίησης προκειμένου να λάβουν επίσημο Δίπλωμα.

ΟΜΑΔΑ Α
Διοικητικό και Οικονομικό Στέλεχος Επιχειρήσεων, Ειδικός Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου, Τεχνικός Συστημάτων Υπολογιστών, Τεχνικός Σχεδίασης & Ανάπτυξης Ιστοσελίδων, Τεχνικός INTRANET – INTERNET
H κάθε υποτροφία είναι διάρκειας 2 ετών  και η συνολική αξία της κάθε υποτροφίας είναι 6.000 €

ΟΜΑΔΑ Β
Ειδικός εφαρμογών Αισθητικής, Αισθητικός Ποδολογίας & Περιποίησης Άκρων, Κομμωτική
H κάθε υποτροφία είναι διάρκειας 2 ετών και η συνολική της αξία είναι 6.800 €

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 15 Σεπτεμβρίου 2012


 

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: I.I.E.K. ΩΜΕΓΑ (Αθήνα)

Υποτροφία/ες: Μια (1) υποτροφία για “Προπονητής Αθλήματος” & Μια (1) υποτροφία για “Ειδικός Αεροπορικών Εταιρειών – Αεροσυνοδός”.

Περιγραφή

Στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΩΜΕΓΑ, με εμπειρία άνω των 40 ετών στην εκπαίδευση, φροντίζουμε την επιμόρφωση των σπουδαστών μας, με την επιλογή καταξιωμένων επαγγελματιών σε σύνδεση με την αγορά εργασίας αναβαθμίζοντας συνεχώς το σύστημα εκπαίδευσης που ακολουθούμε, με καινοτόμες ιδέες και δημιουργικότητα. Με μεγάλη εμπειρία, επαγγελματική νοοτροπία και παιδαγωγικές ικανότητες, διαθέτουμε εκτός από αξιοζήλευτους τίτλους σπουδών και υψηλό αίσθημα ευθύνης για την πρόοδο των σπουδαστών οδηγώντας τους με σίγουρα και σταθερά βήματα στην επιτυχία. Φιλοσοφία μας η συνεχής αναβάθμιση παρεχόμενης κατάρτισης των νέων και διαρκής επιδίωξη μας η συμβολή μας στην επίτευξη των στόχων τους.
Στο ΙΕΚ ΩΜΕΓΑ αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη για επιμόρφωση των νέων της Ελλάδας και συμμετέχουμε ενεργά στο πρόγραμμα «ΣπουδάΖΩ με Υποτροφία», το οποίο υλοποιείται από το Equal Society και προσφέρει για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 δύο υποτροφίες πλήρους φοίτησης στις παρακάτω ειδικότητες :

Προπονητής Αθλήματος (1 υποτροφία)
Ο κάτοχος διπλώματος ΙΕΚ στην ειδικότητα Προπονητής Αθλήματος αναλαμβάνει την εκγύμναση ομάδων ή ατόμων με σκοπό την βελτίωση της φυσικής κατάστασης  και τεχνικής στο άθλημα που θα διαλέξει ή δραστηριότητα, μετά από συνεργασία με καθηγητές Φυσικής Αγωγής για την εκπόνηση προπονητικών προγραμμάτων που θα εφαρμόσουν στους αθλητές τους και για τους τρόπους ελέγχου της αποτελεσματικότητας της προπόνησης.

Διάρκεια Φοίτησης: 2 έτη (4 εξάμηνα)
Αξία Υποτροφίας: 7.400€
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ειδικός Αεροπορικών Εταιρειών – Αεροσυνοδός (1 υποτροφία)
Μέσα στο πλαίσιο των ταχέων μεταβολών, οι ανάγκες των αεροπορικών εταιρειών για εξειδικευμένα στελέχη είναι επιτακτική. Ο Ειδικός Αεροπορικών Εταιρειών κατέχει τις απαιτούμενες δεξιότητες και γνώσεις για την παρακολούθηση και εφαρμογή των κανονισμών, καθώς και τη διαρκή ενημέρωσή του πάνω σε θέματα διαδικασιών μεταφοράς εμπορευμάτων, τον συντονισμό και την παρακολούθηση των ωραρίων εκτέλεσης πτήσεων και την ενημέρωση σε θέματα τιμολογιακής πολιτικής, πωλήσεων, καθώς και των επιτευγμάτων των άλλων ανταγωνιστικών εταιρειών.
Είναι το προσωπικό που εξυπηρετεί τους επιβάτες και φροντίζει για την ασφάλειά τους κατά τη διάρκεια της πτήσης. Ένας ιπτάμενος συνοδός πριν, μετά και κατά τη διάρκεια της πτήσης έχει να ασχοληθεί με μια σειρά από πράγματα που θα κάνουν μία- πτήση ασφαλή και ευχάριστη για όλους όσοι βρίσκονται στο αεροπλάνο. Έχει να φροντίσει έκτακτα περιστατικά, έχει να αντιμετωπίσει τις φοβίες, τις ανασφάλειες ή και την ασθένεια κάποιων επιβατών. Και πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ψύχραιμα κάθε είδους πίεση, από τους επιβάτες, τους πιλότους αλλά και τον εαυτό του.

Διάρκεια Φοίτησης: 2 έτη (4 εξάμηνα)
Αξία Υποτροφίας: 7.000€
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 15 Σεπτεμβρίου 2012


 

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ (Αθήνα)

Υποτροφία/ες: Μια (1) υποτροφία για  Αθλητικός Συντάκτης.

Περιγραφή

Το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα το οποίο εξειδικεύεται στην Αθλητική Δημοσιογραφία.
Συμπληρώνοντας 18 χρόνια λειτουργίας στον εκπαιδευτικό χώρο και με την καθοδήγηση του καταξιωμένου Δημοσιογράφου Χρήστου Σωτηρακόπουλου έχει καταφέρει να γίνει το πλέον αναγνωρίσιμο Εργαστήρι Σπουδών Αθλητικής Δημοσιογραφίας.
Το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ διαθέτει πλήρως εξοπλισμένα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά studio, αίθουσες εκμάθησης υπολογιστών και τυπογραφικές εγκαταστάσεις, με σκοπό οι σπουδαστές του να εξασκούνται πρακτικά.  Η πρακτική εξάσκηση είναι ο μόνος τρόπος ώστε ο/η απόφοιτος/τη του Κέντρου να εξασφαλίσει θέση στην αγορά εργασίας.

Η φοίτηση στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ είναι Διετής. Παρέχεται όμως η δυνατότητα εντατικών σπουδών διάρκειας ενός έτους, για σπουδαστές και απόφοιτους Σχολών Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ είναι μέλος του Ο.Μ.Μ.Ε. (Οργανισμού  Μέσων Μαζικής  Ενημέρωσης) μαζί με τον ΝΟVAΣΠΟΡ FM 94,6 τον Νο. 1 αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό στην Ελλάδα, την ημερήσια πρωτοπόρα αθλητική εφημερίδα SPORTDAY και το αθλητικό website www.sport-fm.gr.

Οι σπουδές στο ΚΑΡ.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 15 Σεπτεμβρίου 2012


 

Υποτροφίες για Μεταπτυχιακά Προγράμματα (αλφαβητικά άνα ίδρυμα)

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: Alba Graduate Business School (Aθήνα)

Υποτροφία/ες: Μία (1) υποτροφία MBA στα Ναυτιλιακά.

 Περιγραφή

ALBA Graduate Business School was founded in 1992 and operates under the auspices of the business community, an association of corporations and institutional members, currently numbering more than 90. ΑLΒΑ, a not-for-profit organization, strives for excellence, quality and continuous innovation in research and teaching.
By taking a strategic perspective on the shipping industry, the MBA in Shipping Program prepares aspiring and seasoned shipping professionals for a future full of challenges in the shipping industry.

Admissions criteria:

 • Be currently employed or self-employed
 • Have full-time work experience of at least three years (military service not included)
 • Hold a Bachelor’s Degree in a relevant discipline (Maritime Studies, Marine Engineering, Transport, Law, Business or Economics) or an equivalent professional qualification from an educational institution.
 • Have completed Military Service


Διάρκεια σπουδών:
  2 months full-time, and 24 months part-time (can be extended up to 48 months)
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής 6 Ιουλίου 2012 (Ολοκληρώθηκε η υποβολή των αιτήσεων)


Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά, Τμήμα Λογιστικής (Αθήνα)

Υποτροφία/ες: Δύο (2) υποτροφίες για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στη Λογιστική & Χρηματοοικονομική.

Περιγραφή

Σκοπός του παρόντος Π.Μ.Σ. είναι η μεταπτυχιακή εκπαίδευση αποφοίτων της Λογιστικής αλλά και άλλων συναφών ειδικοτήτων για την αντιμετώπιση των αυξημένων επαγγελματικών απαιτήσεων της αγοράς εργασίας. Η προαγωγή της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής έρευνας αποτελεί επίσης σημαντικό στόχο αυτού του Μεταπτυχιακού Προγράμματος. Ειδικότερα για τους πτυχιούχους της Λογιστικής η κατεύθυνση «Χρηματοοικονομική» θα εμπλουτίσει και διευρύνει τις γνώσεις τους στην Χρηματοοικονομική ανάλυση των επιχειρήσεων ενώ για τους μη πτυχιούχους της Λογιστικής η εξειδίκευση τους στη Λογιστική θα αυξήσει τα τυπικά προσόντα τους για την απόκτηση επαγγελματικών προσόντων.
Τα μαθήματα γίνονται βραδινές ώρες μετά τις 6:00μ.μ. στην Αθήνα στις εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Ι. Πειραιά (5’  από τον σταθμό του ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός). Τα μαθήματα διδάσκονται από καθηγητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.
Υποψήφιοι για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι οι απόφοιτοι Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής που προέρχονται από τμήματα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής αλλά και από άλλα τμήματα συναφούς αντικειμένου. Στους φοιτούντες παρέχεται αναβολή στράτευσης.

Διάρκεια σπουδών:
  18 μήνες (τρία εξάμηνα) full time
Αξία υποτροφίας: 7.000 €
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής 15 Ιουλίου 2012 (Ολοκληρώθηκε η υποβολή των αιτήσεων)


 

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Αθήνα)

Υποτροφία/ες: Μία (1) υποτροφία για το MBA International.

 Περιγραφή

MBA International is one of the best postgraduate programmes in Business Administration. It is offered from Athens University of Economics and Business, the most important educational institution in Greece in the field of Business Administration that received the international accreditation of AMBA (Association of MBAs).
The career prospects for graduates are enhanced by the contribution of the active Careers Office of the Program, which maintains partnerships with more than 160 Greek and international companies.

Αξία υποτροφίας: 12.000 €
ΠΑΡΑΤΑΣΗ: Νέα καταληκτική ημερομηνία 15 Ιουλίου 2012. (Ολοκληρώθηκε η υποβολή των αιτήσεων)


 

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: IST College (Αθήνα)

Υποτροφία/ες: 2 υποτροφίες: 
Μία (1) υποτροφία MSc in Management
Μία (1) υποτροφία MSc in Computer Science.

 Περιγραφή

Both postgraduate programmes are offered in Athens, at IST College, in collaboration with the University of Hertfordshire in the UK.
IST (Independent Science and Technology) College was founded in 1989 in collaboration with a team of university professors. The vision of the founders was to provide high-quality academic education directly linked with the needs of the job market. Today, IST College has an academic structure and organisation that rivals that of renowned universities abroad.

MSc in Management
Admission requirements for MSc in Management
A degree of at least 2:1 classification from a UK University or a Greek University with a score of 7.0 or the equivalent of the above from a recognised University overseas
Very good command of English (IELTS 6,5 certificate level or equivalent).
For more information please visit: http://www.ist.edu.gr/en/graduate-studies/-a-/msc-in-management.html

MSc in Computer Science
Admission requirements for MSc in Computer Science
A degree in Computer Science of at least 2:1 classification from a UK University or a Greek University with a score of 7.0 or the equivalent of the above from a recognised University overseas or
An Honours Degree in a non-CS subject combined with some level of computer literacy
Very good command of English (IELTS 6,5 certificate level or equivalent).
For more information please visit: http://www.ist.edu.gr/en/graduate-studies/msc-in-computer-science.html

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής 15 Σεπτεμβρίου 2012


Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Μυτιλήνη) – Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας

Υποτροφία/ες: Δύο (2) υποτροφίες για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στην Πολιτισμική Πληροφορική και Επικοινωνία.

Περιγραφή

Το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου συνδέεται με μια αγορά νευραλγικής σημασίας για την ελληνική οικονομία, την αγορά του ψηφιακού πολιτισμού. Ο διεπιστημονικός χαρακτήρας του Τμήματος που αποτυπώνεται μέσω ενός στρατηγικού συνδυασμού πολιτισμικών σπουδών με τεχνολογίες της πληροφορικής και των πολυμέσων (multimedia) παρέχει σημαντικά πλεονεκτήματα σε όσους αναζητούν απασχόληση στη σύγχρονη αγορά εργασίας.
Στo Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, με έδρα τη Μυτιλήνη, λειτουργεί το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Πολιτισμική Πληροφορική και Επικοινωνία», το οποίο απονέμει ομότιτλο  Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) (MSc in Cultural Informatics and Communication). Το περιεχόμενο των σπουδών εστιάζει στις εφαρμογές πληροφορικής με βάση σύγχρονες μεθόδους αρχιτεκτονικής πολιτισμικής πληροφορίας και στη δημιουργία καινοτόμων διαδραστικών εφαρμογών.
Στο ΠΜΣ μπορούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. τεχνολογικής και θετικής κατεύθυνσης ή ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι των αντίστοιχων τμημάτων Τ.Ε.Ι. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  http://www.ct.aegean.gr/el/main-msc-ci .

Η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητών στο Π.Μ.Σ. «Πολιτισμική Πληροφορική και Επικοινωνία» κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-13 έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ (http://www.ct.aegean.gr/el/news-graduate-ci/512–2012-13).
Στοιχεία επικοινωνίας με τη Γραμματεία του ΠΜΣ: 22510.36605, 36607, culturaltec.msc@aegean.gr.

Διάρκεια σπουδών:
  1 έτος
Αξία υποτροφίας: 2.500 €
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής 15 Σεπτεμβρίου 2012


Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας σε σύμπραξη με το Τμήμα Ιχθυοκομίας – Αλιείας του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου (Ηγουμενίτσα)

Υποτροφία/ες: Μία (1) υποτροφία για το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) με τίτλο: «Υδατοκαλλιέργειες».

 Περιγραφή

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε σύμπραξη με το Τμήμα Ιχθυοκομίας – Αλιείας του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου οργανώνει Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών (ΠΜΣ) διάρκειας δύο  ετών (Οκτ 2012 ­ Οκτ2014), το οποίο οδηγεί στη λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ)με τίτλο: «Υδατοκαλλιέργειες»
Το Πρόγραμμα Σπουδών εκτείνεται σε 2 ακαδημαϊκά έτη και αποτελείται από τέσσερα (4) σπουδαστικά εξάμηνα εκπαίδευσης. Τα μαθήματα (τρία εξάμηνα) θα διεξάγονται στην Ηγουμενίτσα, στο Τμήμα Ιχθυοκομίας – Αλιείας, δύο φορές το μήνα, από Παρασκευή 16:00 μέχρι και Κυριακή 14:00. Στο  τέταρτο εξάμηνο θα εκπονείται η Διπλωματική εργασία.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
Πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ομοταγών Ιδρυμάτων του εξωτερικού: Γεωπονίας, Κτηνιατρικής, Bιολογίας, Βιολογικών εφαρμογών, Ζωικής   παραγωγής,   Δασολογίας,   Χημείας, Περιβάλλοντος και άλλων εφαρμοσμένων επιστημονικών κλάδων. Επίσης, γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Πολυτεχνικών και Οικονομικών   σχολών. Πτυχιούχοι ΤΕΙ: Ιχθυοκομίας-Αλιείας, Υδατοκαλλιεργειών, Ζωικής και Φυτικής παραγωγής, Οικονομίας, Τεχνικών και άλλων εφαρμοσμένων επιστημονικών κλάδων.
Σπουδαστές του ΠΜΣ οι οποίοι είναι πτυχιούχοι τμημάτων με σχετικά μη συναφές ή ασθενές επιστημονικό υπόβαθρο είναι δυνατόν να υποχρεωθούν να παρακολουθήσουν μέχρι 3 (τρία) μαθήματα του προπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος Κτηνιατρικής ή των ΤΕΙ (αυτό θα κριθεί από την Επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφίων).

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ
Οι κάτοχοι τίτλου Α.Ε.Ι. της αλλοδαπής οφείλουν να προσκομίσουν την αναγνώριση του τίτλου τους από το ΔΟΑΤΑΠ (Λ. Μεσογείων 223 11525 6756362, 210‐6756368,210‐6756464).
Οι υποψήφιοι πρέπει να κατέχουν επαρκώς την αγγλική γλώσσα. Σε περίπτωση έλλειψης πιστοποίησης θα διενεργηθούν εξετάσεις.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι είναι:

 1. Αίτηση
 2. Αναλυτικό βιογραφικό
 3. Επικυρωμένο αντίγραφο Πτυχίου / Διπλώματος
 4. Επικυρωμένο Πιστοποιητικό Αναλυτικής Βαθμολογίας
 5. Αποδεικτικό κατοχής τίτλου αγγλικής γλώσσας (εάν υπάρχει)
 6. Επιστημονικές δημοσιεύσεις, διακρίσεις (εάν υπάρχουν)
 7. Αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας (εάν υπάρχουν)
 8. Επιπρόσθετα προσόντα (ειδικά σεμινάρια, μελέτες, μεταπτυχιακοί τίτλοι, πτυχία συμπληρωματικής εκπαίδευσης κ.λπ.)


Διάρκεια σπουδών:
2 χρόνια
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής 30 Αυγούστου 2012 (Ολοκληρώθηκε η υποβολή των αιτήσεων)


 

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη)

Υποτροφία/ες: 2 υποτροφίες: 
Μια (1) υποτροφία για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική
Μια (1) υποτροφία για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική.

 Περιγραφή

Υποτροφία για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Λογιστική & Χρηματοοικονομική
Σκοπός του Προγράμματος είναι η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων στα γνωστικά αντικείμενα της Λογιστικής και της Χρηματοοικονομικής καθώς επίσης και η δημιουργία ικανών στελεχών, τα οποία θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στο χώρο των επιχειρήσεων ή της δημόσιας διοίκησης καθώς επίσης ικανά στελέχη που θα προωθήσουν την ανάπτυξη της έρευνας  και των εφαρμογών της στην πράξη.
Πληροφορίες: http://www.accfin.uom.gr/maf/?page_id=65

Σχετικά με τις υπόλοιπες απαραίτητες προϋποθέσεις εισαγωγής επισκεφθείτε το link :
http://www.uom.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=4689&tmima=215&categorymenu=7&mode=thread&order=0&thold=0

Διάρκεια σπουδών:  1 έτος (2 ακαδημαϊκά εξάμηνα)
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής 24 Αυγούστου 2012
ΝΕΑ Καταληκτική ημερομηνία υποβολής 31 Αυγούστου 2012 (Ολοκληρώθηκε η υποβολή των αιτήσεων)

Υποτροφία για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική & Ελεγκτική
Το Πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να προσφέρει στους συμμετέχοντες τις απαιτούμενες εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις καθώς και η δημιουργία άρτια εκπαιδευμένων στελεχών που επιθυμούν εξειδίκευση στο αντικείμενο της Εφαρμοσμένης Λογιστικής και της Ελεγκτικής.
Πληροφορίες: http://www.accfin.uom.gr/maf/?page_id=101

Σχετικά με τις υπόλοιπες απαραίτητες προϋποθέσεις, εισαγωγής επισκεφθείτε το link :
http://www.uom.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=4688&tmima=234&categorymenu=7&mode=thread&order=0&thold=0

Διάρκεια σπουδών:2 έτη (4 ακαδημαϊκά εξάμηνα)
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής 24 Αυγούστου 2012
ΝΕΑ Καταληκτική ημερομηνία υποβολής 10 Σεπτεμβρίου 2012 (Ολοκληρώθηκε η υποβολή των αιτήσεων)


 

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: University of Limerick (Limerick, Ιρλανδία)

Υποτροφία/ες: Μία (1) υποτροφία MSc in Marketing, Consumption & Society.

 Περιγραφή

The University of Limerick has an established reputation for being Ireland’s leading university in industry-led research. This has resulted in significant research commercialisation activities and collaboration between our leading researchers and industry. The University of Limerick places a premium on the independent pursuit of knowledge through critical inquiry and the advancement of new ideas.
Marketing is an exciting, dramatic and powerful discipline centred on the notion of customer understanding. The Marketing industry continues to grow worldwide and represents a major source of employment in the 21st Century. To meet the needs of this industry the MSc in Marketing, Consumption & Society is being offered by the Department of Management & Marketing in the Kemmy Business School, University of Limerick.

Among the core objectives of the programme are:

 • To provide an understanding of marketing as a business philosophy and organisational function.
 • To foster a critical appreciation of the discipline’s major theoretical debates.
 • To develop a discerning recognition of the role marketing plays in, and responsibilities marketing has to the firm and to society as a whole.The scholarship covers the following to a maximum of €15,000
 • Course tuition fees for one academic year
 • On-campus accommodation costs for 10 months and
 • A stipend of €500 per month payable monthly for 10 monthsΔιαμονή στη φοιτητική εστία για 10 μήνες

Έξοδα διαβίωσης €500 μηνιαίως για 10 μήνες

Διάρκεια σπουδών:

Αξία υποτροφίας: €
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής 15 Aυγούστου 2012 (Ολοκληρώθηκε η υποβολή των αιτήσεων)

Πηγή: equalsociety.gr

Show More