web analytics

ΕducationGR |

Σεμινάρια, σπουδές, υποτροφίες κ.α.

Πώς θα σας βοηθήσει επαγγελματικά μια πιστοποίηση γνώσης χειρισμού Η/Υ

Όλο και μεγαλύτερη εξέλιξη γνωρίζουν οι υπολογιστές μέσω της εκρηκτικής τεχνολογικής προόδου, με αποτέλεσμα να έχει πλέον διαμορφωθεί μια καθημερινότητα αρκετά διαφορετική συγκριτικά με παλαιότερες εποχές.

Η γνώση χειρισμού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή θεωρείται μία από τις πλέον σύγχρονες και «καυτές» δεξιότητες, μιας και είναι ελάχιστες οι σημερινές εργασίες που δεν χρειάζονται τη βοήθεια μιας έξυπνης μηχανής.

Βασικότατες αλλά και δευτερεύουσες ανάγκες του ανθρώπινου είδους καλύπτονται ή αλλάζουν επίπεδο με τη χρήση Η/Υ, οπότε θα λέγαμε ότι θεωρείται σχεδόν ασύλληπτη η έλλειψη έστω βασικών γνώσεων πληροφορικής και υπολογιστή.

Αν πιστεύετε ότι πάσχετε από σχετικό έλλειμμα, μη διστάσετε να κάνετε αναγνωρισμένα και ταχύρρυθμα μαθήματα πληροφορικής που να λαμβάνουν, μάλιστα, μόρια/μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ, ώστε να αναβαθμίσετε τις δεξιότητές σας και να πετύχετε τη βελτίωση των επαγγελματικών προοπτικών σας.

Ας δούμε, όμως, λίγο πιο αναλυτικά πώς ακριβώς μπορεί να σας βοηθήσει επαγγελματικά μια πιστοποίηση γνώσης χειρισμού Η/Υ.

● Θα βελτιώσει το βιογραφικό σας

Το βιογραφικό σας σημείωμα είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ το χαρτί εισόδου σας στην ανταγωνιστική αγορά εργασίας, οπότε χρήσιμο θα είναι να περιλαμβάνει πολύτιμα και σύγχρονα εφόδια.

Ένα από αυτά είναι φυσικά μια πιστοποίηση γνώσης χειρισμού Η/Υ, ο οποίος έχει πιάσει στασίδι πλέον σε κάθε γωνιά σχεδόν κάθε επιχείρησης. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν κάθε δουλειά απαιτεί τη χρήση υπολογιστή, οπότε η κατάκτηση της συγκεκριμένης δεξιότητας θα σας δώσει αρκετούς πόντους στην προσπάθειά σας να βρείτε εργασία.

● Θα διευκολύνει την προσαρμογή σας

Το ξεκίνημα σε μια νέα εργασιακή θέση και εταιρεία είναι μια διαδικασία που περιλαμβάνει ούτως ή άλλως πολλές και διάφορες προκλήσεις.

Μπορείτε να κάνετε πιο ομαλό κι εύκολο αυτό το νέο εργασιακό ξεκίνημα (το οποίο στην αρχή μπορεί εύλογα να είναι κάπως αμήχανο), κατέχοντας τις απαραίτητες γνώσεις γύρω από τον χειρισμό υπολογιστή.

Αυτό θα σας βοηθήσει να εξοικειωθείτε πολύ νωρίτερα με τα συστήματα και τα προγράμματα της επιχείρησης, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο ώστε να μετακινηθείτε προς την κατεύθυνση εκμάθησης και εξοικείωσης με πιο σημαντικά πράγματα. Και αυτό θα διευκολύνει και εσάς αλλά φυσικά, και τον ίδιο τον εργοδότη, ο οποίος θα σας πάρει εξαρχής με πολύ καλό μάτι.

● Θα σας εξοικονομήσει χρόνο

Είναι εντυπωσιακός ο βαθμός αυτοματοποίησης αναρίθμητων καθημερινών εργασιών με τη βοήθεια του υπολογιστή.

Αυτό το θαύμα της τεχνολογίας έχει τη δυνατότητα να εκτελεί μέσα σε ελάχιστο χρόνο διάφορες εργασίες, οι οποίες σε διαφορετική περίπτωση θα απαιτούσαν πολύ μεγαλύτερη ποσότητα χρόνου αλλά και πολύ μεγαλύτερο κόπο.

Άρα, με μια πιστοποίηση γνώσης χειρισμού Η/Υ θα είστε πλέον σε θέση να εντοπίζετε αρχεία και φακέλους, να γράφετε κείμενα και να κάνετε πολύπλοκους μαθηματικούς υπολογισμούς, να αναζητάτε πληροφορίες και πολλά ακόμα. Και όλα αυτά θα μπορείτε να τα ολοκληρώσετε μέσα σε πολύ μικρά χρονικά διαστήματα και χωρίς ιδιαίτερη κούραση.

● Θα εκτοξεύσει την παραγωγικότητά σας

Η εξοικονόμηση χρόνου (αλλά και κόπου) μας φέρνει στο επόμενο κέρδος που θα αποκομίσετε, εφόσον έχετε στην κατοχή σας μια πιστοποίηση πληροφορικής.

Οι ικανότητές σας στον χειρισμό υπολογιστή θα σας βοηθήσουν να ανταποκριθείτε πλήρως στο σύγχρονο, ταχέων ρυθμών εργασιακό περιβάλλον, καθώς θα μπορείτε πλέον να ολοκληρώνετε περισσότερα καθήκοντα και γενικά να παράγετε περισσότερη εργασία σε λιγότερο χρόνο.

Αυτό σημαίνει ότι έτσι δημιουργείται χώρος για ανάληψη περισσότερων καθηκόντων μέσα στο ωράριό σας, γεγονός που με τη σειρά του θα οδηγήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας αλλά και στη δική σας ανάπτυξη εντός της, με την ανταμοιβή σας να είναι ένα αρκετά πιθανό σενάριο (προαγωγή, αύξηση μισθού κ.ά.).

Show More