web analytics

ΕducationGR |

Σεμινάρια, σπουδές, υποτροφίες κ.α.

Επιχειρηματική αποστολή στο Ισραήλ – Δήλωση συμμετοχής

Επιχειρηματική αποστολή στο Ισραήλ, μία από τις πιο ανταγωνιστικές αγορές σε παγκόσμια κλίμακα, διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της ΕΕ, Antonio Tajani, στις 22-23 Οκτωβρίου 2013. Δεδομένου ότι η αγορά του Ισραήλ βασίζεται σε υψηλού επιπέδου καινοτόμες επιχειρήσεις, οι οποίες συνεργάζονται με παγκοσμίως αναγνωρισμένους ερευνητικούς οργανισμούς εξειδικευμένους στην εφαρμοσμένη έρευνα, η αποστολή αυτή στοχεύει σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας με έμφαση στην καινοτομία και τις τεχνολογίες περιβάλλοντος. Η αποστολή συνδυάζεται με την έκθεση και το συνέδριο Water Technology & Environment Control, το οποίο θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ στις 22-24 Οκτωβρίου 2013 (www.watec-israel.com). Την επιχειρηματική αποστολή υποστηρίζει το Enterprise Europe Network-Hellas, το μεγαλύτερο δίκτυο της χώρας για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία που συντονίζει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

BusinessΗ επιχειρηματική αποστολή στο Ισραήλ αποσκοπεί στην προώθηση των επιχειρηματικών συνεργασιών, της καινοτομίας και της αειφόρου ανάπτυξης των δύο χωρών. Στα πλαίσια της αποστολής θα πραγματοποιηθούν επιχειρηματικές συναντήσεις (b2b) με τοπικούς φορείς. Οι κύριοι θεματικοί τομείς της επιχειρηματικής αποστολής στο Ισραήλ αφορούν σε Τεχνολογίες Περιβάλλοντος (διαχείριση και επεξεργασία υδάτων, διαχείριση εδάφους, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων και των φωτοβολταϊκών), Τεχνολογίες αιχμής, μηχανές και εξαρτήματα, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Πρώτες ύλες, Τεχνολογίες Διαστήματος, Εθνική Ασφάλεια, Επεξεργασία αγροτικών προϊόντων, Μόδα και βιομηχανία high-end, Αυτοκινητοβιομηχανία και Venture Capital.

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στην επιχειρηματική αποστολή καλούνται να εγγραφούν και να εκδηλώσουν ενδιαφέρον έως τις 30 Αυγούστου. Δεκτές γίνονται μόνο οι συμμετοχές από εταιρίες ή συνεταιρισμούς που εδρεύουν στην ΕΕ. Σε περίπτωση αυξημένης συμμετοχής στη συγκεκριμένη αποστολή, η ΕΕ θα επιλέξει επιχειρήσεις και φορείς που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον με βάση γεωγραφικά και τομεακά κριτήρια, το επίπεδο εκπροσώπησης της επιχείρησης (συνιστάται η συμμετοχή διευθυντικών στελεχών) και τον υψηλό αριθμό συμμετοχών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αναλάβει ομαδικές κρατήσεις σε ξενοδοχεία, καθώς και τη μεταφορά στους χώρους των συναντήσεων. Οι πολίτες της ΕΕ δε χρειάζονται visa για την είσοδό τους στο Ισραήλ, ωστόσο απαιτούνται διαβατήρια με ισχύ για τουλάχιστον έξι μήνες πλεόν της ημερομηνίας εισόδου.

Για εγγραφές μπορείτε να επισκεφθείτε τον σύνδεσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Συντονιστής Enterprise Europe Network – Hellas (Χριστιάνα Σιαμπέκου, τηλ.: 2107273954, e-mail: schris@ekt.gr).

Το Enterprise Europe Network-Hellas στην υπηρεσία των ελληνικών επιχειρήσεων

Το Enterprise Europe Network είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στον κόσμο. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 2008 και περιλαμβάνει πλέον 600 τοπικούς οργανισμούς σε 54 χώρες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Αμερική. Υποστηρίζει περισσότερες από 2 εκατ. επιχειρήσεις ανά έτος σε θέματα διεθνούς εμπορίου, τεχνολογικών συνεργασιών και πρόσβασης σε χρηματοδότηση. Στην Ελλάδα, το δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas (www.enterprise-hellas.gr) αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στον χώρο της καινοτομίας και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Παρέχει υπηρεσίες για διεθνή επιχειρηματική συνεργασία, ενημέρωση για ευρωπαϊκές πολιτικές, καινοτομία και μεταφορά τεχνολογίας, ενίσχυση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία. Συντονιστής του ελληνικού δικτύου είναι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).

Πηγή: ekt.gr, με πληροφορίες από Enterprise Europe Network – Hellas

Show More