web analytics

ΕducationGR |

Σεμινάρια, σπουδές, υποτροφίες κ.α.

500 γεωτεχνικοί, μηχανικοί και οικονομολόγοι για επτά μήνες στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) θα εργαστούν για επτά μήνες περίπου 500 άνεργοι επιστήμονες με εξειδίκευση στον αγροτικό χώρο.

Την πρόσληψή τους -με τη μορφή απόκτησης εργασιακής εμπειρίας- θα ενισχύσει το ΕΣΠΑ, ενώ οι υποψήφιοι πρέπει να είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ στις ειδικότητες γεωτεχνικών, μηχανικών και οικονομολόγων.

Αντικείμενο της δράσης είναι η ανάπτυξη των επαγγελματικών προσόντων και των προσωπικών δεξιοτήτων άνεργων επιστημόνων με ειδίκευση/εξειδίκευση στον αγροτικό χώρο, με στόχο τη βελτίωση των προοπτικών εργασιακής τους ένταξης στην τοπική και ευρύτερη αγορά εργασίας μετά το πέρας της απασχόλησής τους στον Οργανισμό. Κατά τη διάρκεια της απασχόλησης, οι επιστήμονες θα ασκηθούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας σε διοικητικές και ελεγκτικές διαδικασίες που εφαρμόζονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές των καθεστώτων ενισχύσεων κατ’ εφαρμογήν της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

Σημειώνεται πως ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ο Οργανισμός πληρωμών των κοινοτικών ενισχύσεων σε αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητικές επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα κ.λπ. που λειτουργεί από το 2001, εποπτεύεται από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει έδρα στην Αθήνα και διατηρεί περίπου 35 περιφερειακές υπηρεσίες σε ολόκληρη τη χώρα.

Εργασία και πιστοποίηση

Οι άνεργοι επιστήμονες που θα τοποθετηθούν σε εξειδικευμένες θέσεις πρακτικής εξάσκησης θα πιστοποιηθούν για την εργασιακή εμπειρία που θα αποκτήσουν για ένα επτάμηνο.

Η εξειδικευμένη θέση εργασίας θα αφορά αντικείμενα σχετικά με τις διαδικασίες και τη μεθοδολογία ελέγχων που εφαρμόζονται στον αγροτικό τομέα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι Πληρωμές των Καθεστώτων Ενισχύσεων καθ’ εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα πρέπει να ορίσει υπεύθυνους απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, οι οποίοι θα σχεδιάσουν από κοινού με τους ωφελούμενους εξατομικευμένο σχέδιο με στόχο:

  • α) την ανάπτυξη των προσωπικών δεξιοτήτων και επαγγελματικών προσόντων των επιστημόνων (γεωτεχνικοί, μηχανικοί, οικονομολόγοι) που θα συμμετέχουν στην πράξη,
  • β) την ενίσχυση και τη διάχυση της τεχνογνωσίας του αγροτικού τομέα,
  • γ) την αξιοποίηση ευκαιριών απασχόλησης στον αγροτικό τομέα και τη βελτίωση των προοπτικών εργασιακής ένταξης των ανέργων στην τοπική αγορά εργασίας, μετά το πέρας της πρακτικής τους.
Show More