web analytics

ΕducationGR |

Σεμινάρια, σπουδές, υποτροφίες κ.α.

«Πράσινο φως» για 1.600 θέσεις εργασίας σε παιδικούς σταθμούς δήμων

Πάνω από 1.600 θέσεις εργασίας αναμένεται να προκηρύξουν παιδικοί σταθμοί, κέντρα φροντίδας και φορείς που ασχολούνται με την παιδική μέριμνα και φύλαξη για την κάλυψη πρόσκαιρων αναγκών, οι οποίες θα προκύψουν από την υλοποίηση του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Το πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, αφορά στην εξυπηρέτηση των αναγκών εργαζόμενων μητέρων ή γυναικών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, οι οποίες υποχρεούνται να αναθέτουν τη φροντίδα και φύλαξη των παιδιών τους σε παιδικό σταθμό ή άλλο αντίστοιχο φορέα.

«Πράσινο φως» για 1.600 θέσεις σε παιδικούς σταθμούς δήμων

Για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ωφελούμενων μητέρων, οι παιδικοί σταθμοί και λοιποί φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα οφείλουν να αναπροσαρμόσουν το προσωπικό τους, προκειμένου να ανταποκρίνονται στην αντιστοιχία που υφίσταται μεταξύ προσωπικού και φιλοξενούμενων ατόμων.

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), ο αριθμός των παιδιών που φιλοξενηθούν φέτος στους παιδικούς σταθμούς της χώρας θα σημειώσει μικρή άνοδο -από περίπου 85.000 άτομα το 2012 σε 100.000 περίπου άτομα φέτος-, γεγονός που «σημαίνει» την αναδιάρθρωση του προσωπικού των φορέων.

Προσωπικό Ας σημειωθεί ότι, μέσα στο 2012, χρειάστηκε η πρόσληψη πάνω από 1.400-1.500 συμβασιούχων για την κάλυψη του προγράμματος, γεγονός που… υποψιάζει για μικρή αύξηση του αριθμού τους για το 2013.

Εξάλλου, μετά από δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, στην ΚΕΔΕ, απελευθερώνονται τα απαιτούμενα για την υλοποίηση του προγράμματος κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Αρμόδιοι για τον υπολογισμό και την κατανομή των θέσεων στις απαραίτητες ειδικότητες είναι οι ίδιοι οι δήμοι, οι οποίοι, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Διοικητικής μεταρρύθμισης και Οικονομικών, θα αναλάβουν όλη τη διαδικασία, από την έγκριση των αιτημάτων έως και την αποστολή τους στο ΑΣΕΠ για έγκριση.

Το προσωπικό θα προσληφθεί με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και συμβάσεις μίσθωσης έργου, οι οποίες ενδέχεται να ανέλθουν σε διάρκεια τα δύο έτη.

Oσο για τις ειδικότητες που προτιμώνται είναι εκείνες των Βρεφονηπιοκόμων, Βοηθών Βρεφοκόμων Παιδοκόμων, Τραπεζοκόμων και Καθαριστών Εσωτερικών Χώρων.

Χρονοδιάγραμμα Το υπουργείο Εργασίας απέστειλε πρόσκληση στο υπουργείο Εσωτερικών και την ΕΕΤΑΑ για ένταξη στο πρόγραμμα προϋπολογισμό 150 εκατομμύρια ευρώ – αυξημένος κατά πέντε περίπου εκατ. ευρώ συγκριτικά με το περασμένο έτος. Θα ακολουθήσει η κατανομή του ποσού επιχορήγησης ανά περιφερειακή ενότητα, ενώ, στη συνέχεια, οι πάροχοι του έργου θα κληθούν να υποβάλουν στην ΕΕΤΑΑ τις θέσεις που προσφέρονται ανά παιδικό σταθμό.

  • ΜΕ 150.000.000 EΥΡΩ θα χρηματοδοτηθεί η λειτουργία των παιδικών σταθμών, για την εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, με στόχο τη διευκόλυνση των γυναικών, ώστε να εργάζονται έχοντας εξασφαλίσει τη φύλαξη των παιδιών τους

Πηγή: ethnos.gr

Show More