web analytics

ΕducationGR |

Σεμινάρια, σπουδές, υποτροφίες κ.α.

Πρόγραμμα Υποτροφιών Fulbright για Έλληνες Πολίτες Ακαδημαϊκού Έτους 2023-2024

Οι υποτροφίες απευθύνονται σε καθηγητές/ερευνητές, υποψήφιους διδάκτορες, μεταπτυχιακούς φοιτητές, καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς και αφορούν σπουδές, διαλέξεις, επιμορφωτικά προγράμματα και έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα μπορείτε να αναζητήσετε στον ιστότοπο του ιδρύματος www.fulbright.gr

Για αιτήσεις και αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα υποτροφιών για Έλληνες πολίτες, επικοινωνήστε με την κα Ελς Σιάκος Χάναππε, Υπεύθυνη Ελληνικού Προγράμματος / Σύμβουλο Υποτροφιών Fulbright, με e-mail στο greekprogram@fulbright.gr

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FULBRIGHT

Επισκέπτες Επιστήμονες Εγγραφή από Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2022 έως Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2022 Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Ηλεκτρονικής Αίτησης Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2022 Απευθύνεται – σε μέλη διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού (ΔΕΠ) ΑΕΙ, καθώς και ερευνητικών ιδρυμάτων ή κέντρων της ημεδαπής, οι οποίοι επιθυμούν να διδάξουν ή να διεξαγάγουν έρευνα σε πανεπιστήμια ή ερευνητικά ιδρύματα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον τέσσερα χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στον επιστημονικό τους τομέα από την απόκτηση του διδακτορικού τίτλου σπουδών. -σε μεταδιδακτορικούς ερευνητές/ερευνήτριες που βρίσκονται σε συνεργασία με πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα στην Ελλάδα, και επιθυμούν να εκπονήσουν μεταδιδακτορική έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει έως τέσσερα χρόνια έρευνας στον επιστημονικό τους τομέα από την απόκτηση του διδακτορικού τίτλου σπουδών τους έως την αρχή του κύκλου της υποτροφίας (Σεπτέμβριος 2022). θα δοθεί περιορισμένος αριθμός υποτροφιών (1-2).

Αναλυτικές πληροφορίες https://www.fulbright.gr/en/k2-extra-fields/scholarships-for-greek-citizens/programs/fulbright-scholar-program

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FULBRIGHT

Υποψήφιους Διδάκτορες Εγγραφή από Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2022 έως Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023 Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Ηλεκτρονικής Αίτησης Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 Απευθύνεται σε υποψήφιους διδάκτορες εγγεγραμμένους σε ελληνικό πανεπιστήμιο οι οποίοι θα μπορούσαν να ωφεληθούν από μια βραχυπρόθεσμη παραμονή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες για τους σκοπούς της έρευνάς τους. Ιδιαίτερη σημασία θα αποδοθεί στο θέμα, το στάδιο και το επίπεδο της έρευνας, καθώς και στην αναλυτική έκθεση της ερευνητικής πρότασης.

Αναλυτικές πληροφορίες https://www.fulbright.gr/en/k2-extra-fields/scholarships-for-greek-citizens/programs/fulbright-foreign-student-program-visiting-research-students Μεταπτυχιακούς Φοιτητές Εγγραφή από Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2021 έως Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Ηλεκτρονικής Αίτησης Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023 Απευθύνεται σε αποφοίτους ελληνικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού τομέα οι οποίοι έχουν σημειώσει εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιδόσεις. Απονέμονται υποτροφίες για το πρώτο ακαδημαϊκό έτος στις Ηνωμένες Πολιτείες και για συγκεκριμένα επιστημονικά πεδία μεταπτυχιακού επιπέδου (Master’s).

Αναλυτικές πληροφορίες https://www.fulbright.gr/en/k2-extra-fields/scholarships-for-greek-citizens/programs/fulbright-foreign-student-program-graduate-students

Επαγγελματίες της Τέχνης

Εγγραφή από Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022 έως Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023 Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Ηλεκτρονικής Αίτησης Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 Απευθύνεται σε ενεργούς καλλιτέχνες και επαγγελματίες της τέχνης από οποιονδήποτε χώρο των εικαστικών, λογοτεχνικών, παραστατικών και ψηφιακών τεχνών, της μαγειρικής τέχνης και της διακοσμητικής τέχνης, των χειροτεχνών, του design, των επιμελητικών σπουδών, της κριτικής, της ιστορίας και της θεωρίας της τέχνης. Απευθύνεται σε επαγγελματίες οι οποίοι επιθυμούν να οξύνουν τις δεξιότητές τους και να δώσουν ώθηση στη σταδιοδρομία τους, που αναζητούν ευκαιρίες για να εξελιχθούν και να γνωρίσουν την πολιτιστική σκηνή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αναλυτικές πληροφορίες https://www.fulbright.gr/en/k2-extra-fields/scholarships-for-greek-citizens/programs/fulbright-foreign-student-program-artists
Δημιουργικοί Επαγγελματίες Διεθνές και Θεματικό Πρόγραμμα Φιλοξενίας του Santa Fe Art Institute (Santa Fe Art Institute’s International Thematic Residency Program) Εγγραφή από Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022 έως Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023 Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Ηλεκτρονικής Αίτησης Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 Απευθύνεται σε δημιουργικούς επαγγελματίες του καλλιτεχνικού και πολιτιστικού χώρου οι οποίοι ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα φιλοξενίας του Santa Fe Art Institute–SFAI. Το SFAI επιλέγει κάθε χρόνο θεματικές ενότητες που κινούνται γύρω από ζητήματα τα οποία απασχολούν διάφορες τοπικές και παγκόσμιες κοινότητες.

Αναλυτικές πληροφορίες https://www.fulbright.gr/en/k2-extra-fields/scholarships-for-greek-citizens/programs/fulbright-foreign-student-program-artist-residency

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Πρόγραμμα Διακεκριμένων Βραβείων Διδασκαλίας – Fulbright Αίτηση από Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 έως Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023 Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Ηλεκτρονικής Αίτησης Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023 Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διδάσκοντες οποιοδήποτε αντικείμενο σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης. Αίτηση μπορούν επίσης να υποβάλουν σχολικοί βιβλιοθηκονόμοι, υπεύθυνοι σχολικής συμβουλευτικής και καθοδήγησης, ειδικοί σχεδιασμού αναλυτικών προγραμμάτων, συντονιστές ειδικής αγωγής της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και εκπαιδευτικοί από άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένων διευθυντικών στελεχών που απασχολούνται με μαθητές της πρωτοβάθμιας ή/και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τουλάχιστον κατά το ήμισυ του χρόνου τους.

Αναλυτικές πληροφορίες https://www.fulbright.gr/en/k2-extra-fields/scholarships-for-greek-citizens/programs/fulbright-distinguished-awards-in-teaching-program-for-greek-teachers Θερινό Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Fulbright για Καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Study of the United States Institutes for Secondary Educators–SUSI)
Αίτηση από Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 έως Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022
Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Αίτησης Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022
Απευθύνονται σε καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ασχολούνται με τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας και σε επαγγελματίες στο πεδίο της εκπόνησης αναλυτικών προγραμμάτων, της εκπαίδευσης καθηγητών και της συγγραφής διδακτικών εγχειριδίων.

Το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Μελέτης των ΗΠΑ (Study of the United States Institute – SUSI) έχει διάρκεια πέντε εβδομάδων και στόχο να βελτιώσει την ποιότητα διδασκαλίας και να ενισχύσει την εκπόνηση αναλυτικών προγραμμάτων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και σχολικά συστήματα εκτός Ηνωμένων Πολιτειών. Λαμβάνει χώρα σε διάφορα πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών και εστιάζεται σε συγκεκριμένες θεματικές ή ζητήματα από το πεδίο των Αμερικανικών Σπουδών.

Αναλυτικές πληροφορίες https://www.fulbright.gr/en/scholarships-for-greek-citizens/programs/study-of-the-u-s-institutes-for-secondary-educators

Show More