web analytics

ΕducationGR |

Σεμινάρια, σπουδές, υποτροφίες κ.α.

BA(Hons) Graphic Design

[tabs][tabtitles][tabtitle class=”active” id=”1″]Εισαγωγή[/tabtitle][tabtitle id=”2″]Μαθήματα[/tabtitle][tabtitle id=”3″]Προϋποθέσεις Εισαγωγής[/tabtitle][tabtitle id=”4″]Στοιχεία επικοινωνίας[/tabtitle][/tabtitles][tabcontents][tabcontent class=”active” id=”1″]aas collegeΤο πτυχίο BA(Hons) στο Graphic Design βασίζεται στη δημιουργική σκέψη και την παραγωγή ιδεών από την πρώτη μέρα που φθάνουν οι σπουδαστές στην AAS. Η ποιότητα της ανάδρασης εκ μέρους των καθηγητών είναι άριστη και βοηθάει τους σπουδαστές να προοδεύσουν και να βελτιώσουν το έργο τους. Οι καθηγητές προωθούν ένα συναρπαστικό και δημιουργικό περιβάλλον στα εργαστήρια. Χρησιμοποιούνται διαλέξεις και εκπαιδευτικά σεμινάρια για να συστήσουν, να αναπτύξουν και να συνθέσουν τα στοιχεία του κύκλου σπουδών.

Στο AAS σου προσφέρουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσεις ένα από τα πλέον καθιερωμένα προγράμματα BA(Hons) στην Ευρώπη, το οποίο διδάσκεται από μια ομάδα ιδιαίτερα ταλαντούχων καθηγητών, που είναι όλοι τους επαγγελματίες. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το πρώτο πτυχίο BA(Hons) στο Graphic Design στην Μ. Βρετανία δόθηκε το 1974 από το πολυτεχνείο του Preston, το σημερινό Πανεπιστήμιο του Central Lancashire με το οποίο συνεργαζόμαστε.

Η στρατηγική εκμάθησης και διδασκαλίας έχει σχεδιασθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλεί παραγωγή ιδεών που επιλύουν τα προβλήματα. Αυτό το πετυχαίνουμε με την ανάθεση ιδιαίτερα μελετημένων projects, που εμπνέουν τη δημιουργική σκέψη και ενθαρρύνουν τη λήψη ρίσκου. Το κάθε project ασχολείται με ένα συγκεκριμένο σχεδιαστικό πρόβλημα. Όταν ανατίθεται ένα project οι καθηγητές μας το αναλύουν και σου παρέχουν κάθε δυνατή πληροφορία γι’ αυτό ή κατευθύνουν την έρευνά σου με διαλέξεις, σεμινάρια, επισκέψεις, πρακτικές επιδείξεις και στη συνέχεια με προσωπικές συναντήσεις και διορθώσεις (tutorials).

[/tabcontent][tabcontent id=”2″]

Στο πρώτο εξάμηνο του Α’ έτους δίδονται εργασίες διάρκειας μιας ή δύο εβδομάδων και δουλεύεις σε εντατικούς ρυθμούς. Οι εργασίες αυτές δίνονται για να σε βοηθήσουν στην παραγωγή ιδεών: πώς να παράγεις μια ιδέα, πώς να γνωρίζεις πότε έχεις δημιουργήσει μια καλή ιδέα και έπειτα πώς να την μετατρέψεις τεχνικά σε μια ραφινάτη, κομψή λύση. Τα μαθήματα που διδάσκεσαι είναι:

 • Introduction to Graphic Design
 • Creative Thinking
 • Historical Contextual Studies
 • Mac Suite
 • Text & Image
 • Επιπλέον δύο μαθήματα επιλογής

Στο Β’ έτος θα γνωρίσεις την εφαρμογή των υπολογιστών στο Graphic Design, τη δημιουργική σκέψη, τη φωτογραφία, την επαγγελματική πρακτική, την τεχνολογία εκτύπωσης, την τυπογραφία, την γραφιστική σύνθεση. Τα μαθήματα που διδάσκεσαι είναι:

 • Visual Communication
 • Ideas in Context
 • Contemporary Contextual Studies
 • Mac Suite
 • Employability
 • Text & Image
 • Επιπλέον δύο μαθήματα επιλογής
 • Workshops

Στο τελευταίο έτος θα εστιάσεις αποκλειστικά σε εξειδικευμένα έργα γραφιστικής, περιλαμβανομένων και εκείνων που θα παράγεις ο ίδιος, εκείνων που ορίζονται από το διδακτικό προσωπικό και εξωτερικά καθορισμένων διαγωνισμών και βιομηχανικών ενημερώσεων.

Στο τελευταίο έτος συμμετέχεις σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, κάτι το οποίο θεωρούμε ουσιώδες μέρος της μαθησιακής εμπειρίας και της δημιουργίας ενός συναρπαστικού κλάδου σπουδών. Τα μαθήματα που διδάσκεσαι είναι:

 • Honours Project
 • External Project
 • Personal Project
 • Contextual Studies – Design Futures

Δουλεύοντας με αμείωτη προσπάθεια στα χρόνια των σπουδών σου, θα αποφοιτήσεις με ένα portfolio έργων όντας έτοιμος να μπεις στο μαγικό κόσμο της επικοινωνίας και του graphic design και είμαστε σίγουροι ότι το επίπεδο και η ποιότητα της δουλειάς σου θα σε ξεχωρίζει και θα σε φέρει σε πλεονεκτική θέση.

[/tabcontent][tabcontent id=”3″]Για να γίνεις φοιτητής μας πρέπει να είσαι απόφοιτος λυκείου. Για την εισαγωγή σου στο Α’ έτος Bachelor of Honours γίνεται η αίτησή σου δεκτή αν:

ή
έχεις ολοκληρώσει μια προπαρασκευαστική σειρά μαθημάτων (Foundation Year) με κατεύθυνση την τέχνη και το design
ή
είσαι κάτοχος του International Baccalaureate
ή
έχεις απολυτήριο λυκείου τεχνολογικής κατεύθυνσης

Για την εισαγωγή σου επίσης στο Α’ έτος BA(Hons) γίνεται ευπρόσδεκτη η αίτηση σου, ακόμα κι αν δεν διαθέτεις τα παραπάνω προσόντα, αλλά έχεις σχετική εργασιακή εμπειρία ή έχεις ασχοληθεί με παρεμφερείς δημιουργικές δραστηριότητες και επιθυμείς να ωφεληθείς από σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου.

Τα παραπάνω προσόντα σου πρέπει να συνοδεύονται από τον προσωπικό φάκελο εργασιών σου (portfolio).

Αν δεν πληρείς τις παραπάνω προϋποθέσεις γίνεσαι δεκτός στο Foundation Year του AAS.
[/tabcontent][tabcontent id=”4″]

Για περισσότερες πληροφορίες:

Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 2310 220807 – 8  ή στείλτε mail στο info@aas.gr.

Περισσότερα στο http://www.aas.gr/el/kladoi-spoudon/bachelor-programmata/bahons-graphic-design

[/tabcontent][/tabcontents][/tabs]