web analytics

ΕducationGR |

Σεμινάρια, σπουδές, υποτροφίες κ.α.

MA in Special Education Needs

[tabs][tabtitles][tabtitle class=”active” id=”1″]Εισαγωγή[/tabtitle][tabtitle id=”2″]Μαθήματα[/tabtitle][tabtitle id=”3″]Προϋποθέσεις Εισαγωγής[/tabtitle][tabtitle id=”4″]Στοιχεία επικοινωνίας[/tabtitle][/tabtitles][tabcontents][tabcontent class=”active” id=”1″]city-college
To Liverpool John Moores University (LJMU) είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια εκπαιδευτικά και Ερευνητικά Ιδρύματα της Μ. Βρετανίας.
Διαθέτει 3 μεγάλα campuses στην πόλη του Liverpool, 6 σχολές (Faculties) και έχει 24.000 φοιτητές από όλο τον κόσμο.

Το 2005 απέσπασε το βραβείο Queen’s Anniversary Prize για την προσφορά του στην εκπαίδευση και την έρευνα, που είναι η μέγιστη διάκριση για Βρετανικό Πανεπιστήμιο.
Το City Unity College γνωστότερο σαν City University of Seattle in Athens, είναι ένα από τα πιο σύγχρονα κολλέγια της Αθήνας. Ιδρύθηκε το 1999, σαν επίσημο παράρτημα του City University of Seattle (USA), που έχει 25 εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.

Το City Unity College εντάχθηκε στα Αναγνωρισμένα Κολλέγια από το Υπουργείο Παιδείας το 2010 (Άδειας Λειτουργίας 92790/ΙΑ) και παρέχει Ανώτατη Εκπαίδευση στους τομείς των Διεθνών Σχέσεων, της Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Πληροφορικής, της Ψυχολογίας, των Αθλητικών Σπουδών, της Θεολογίας, της Μετάφρασης – Διερμηνείας, των Παιδαγωγικών και των Ξενοδοχειακών Σπουδών.

Το City Unity College προσφέρει προγράμματα (franchised ή validated) του City University of Seattle, του Liverpool John Moores University, του Strasbourg University, του University of Wales και του Κρατικού Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου.

Περιγραφή προγράμματος

Το πρόγραμμα ανήκει στον τομέα των Εδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών και περιλαμβάνει μαθήματα για την Δυσλεξία και όλους τους επί μέρους τομείς που σχετίζονται με αυτήν, όπως για παράδειγμα την Δυσαριθμησία, την Δυσορθογραφία, αλλά και μαθήματα που έχουν σχέση με τον αυτισμό καθώς και την προβληματική συμπεριφορά και συνδέονται με τις εκπαιδευτικές ανάγκες.

Στόχος του προγράμματος είναι η ποιοτική μεταπτυχιακή εκπαίδευση ώστε οι σπουδαστές να εξοπλιστούν με τις απαραίτητες ικανότητες κρίσης, έρευνας και οργανικής δεξιότητας, προκειμένου να ανταπεξέλθουν με αποτελεσματικότητα και επαγγελματισμό στον ιδιαίτερα απαιτητικό εκπαιδευτικό τομέα της ειδικής αγωγής στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, σε δημόσια, ιδιωτικά ή διεθνή σχολεία.

ΔΟAΤΑΠ-Αναγνώριση:

Το MA in Special Education Needs αναγνωρίστηκε το 2007 ως Distance Taught πρόγραμμα από το ΔΟΑΤΑΠ, γιατί πληροί τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις ενός εξ’ αποστάσεως προγράμματος, χωρίς καμία ακαδημαϊκή ανάμειξη του City Unity College είτε στην διδασκόμενη ύλη, το ακαδημαϊκό προσωπικό αλλά και την οικονομική διευθέτηση των διδάκτρων.

Οι σπουδαστές εγγράφονται στο μητρώο του Liverpool John Moores University και ακολουθούν αυτούσιο το πρόγραμμα του Βρετανικού Πανεπιστημίου.

Το πρόγραμμα αναγνωρίζεται από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) του υπουργείου Παιδείας,σε συνδυασμό με το σύνολο του προηγούμενου ακαδημαϊκού ιστορικού του απόφοιτου.
[/tabcontent][tabcontent id=”2″]

Οι σπουδαστές του προγράμματος πρέπει να συμπληρώσουν 180 credits, για την απόκτηση το Master, ολοκληρώνοντας επιτυχώς το Post- Graduate Certificate, το Diploma, καθώς και την μεταπτυχιακή ενότητα (πτυχιακή εργασία).

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 24 μήνες και είναι συνδυασμός διδασκαλίας-εξ αποστάσεως και διδασκαλίας στην τάξη (distance- taught)

MA in Special Education Needs
All modules are core modules.
PG Cert plus Dip plus:
Dissertation 60 credits
Postgraduate Diploma in Special Education Needs
PG Cert plus:
Understanding Autism 20 credits
Children with BESD: Prevention and Response 20 credits
Researching Professional Practice 20 credits
Postgraduate Certificate in Special Educational Needs
Learning at Masters Level (SEN: From Concern to Practice) 20 credits
Current Issues in SEN (Dyslexia) 20 credits
Current Issues in SEN: (ADHD, Dyspraxia, MLD) 20 credits

Ολοκληρώνοντας την πέμπτη ενότητα ο/η σπουδαστής/ρια επιτρέπεται να ξεκινήσει την συγγραφή της μεταπτυχιακής του εργασίας, αφού λάβει την απαραίτητη έγκριση των επιβλεπόντων καθηγητών.

 

[/tabcontent][tabcontent id=”3″]
Για την εγγραφή στο πρόγραμμα, ο υποψήφιος πρέπει να:

– Είναι κάτοχος προπτυχιακού τίτλου αγγλικού πανεπιστημίου (ή ισοδύναμου εξωτερικού) ή να
– Είναι κάτοχος αναγνωρισμένων επαγγελματικών προσόντων ισάξια του προπτυχιακού τίτλου
– Το επίπεδο της αγγλικής γλώσσας που απαιτείται είναι IELTS 6.5 και πάνω ή TOEFL 560 και πάνω
Η απόφαση για την αποδοχή στο πρόγραμμα γίνεται αποκλειστικά από τους υπευθύνους των προγραμμάτων του Liverpool John Moores.

Οι υποψήφιοι που δεν έχουν την Αγγλική υπηκοότητα, οφείλουν να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία επάρκειας της αγγλικής γλώσσας. Το απαιτούμενο επίπεδο της αγγλικής γλώσσας πρέπει να είναι ισότιμο με 6.5 για το IELTS και να έχει αποκτηθεί εντός των τελευταίων 24 μηνών. Οι υποψήφιοι οι οποίοι είναι απόφοιτοι Βρετανικού Πανεπιστημίου δεν υποχρεούνται να αποδείξουν την επάρκεια της γλώσσας.
[/tabcontent][tabcontent id=”4″]

Για περισσότερες πληροφορίες:

Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 210 3243222 ή στείλτε mail στο info@cityu.gr.

Περισσότερα στο http://www.cityu.gr/special-education-needs

[/tabcontent][/tabcontents][/tabs]