web analytics

ΕducationGR |

Σεμινάρια, σπουδές, υποτροφίες κ.α.

1.822 αρχαιολόγοι, συντηρητες και μηχανικοί σε αρχαιολογικούς χώρους

Προσλήψεις 1.822 εποχικών είναι προγραμματισμένες να γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Θα ενισχυθούν με προσωπικό οι εφορείες αρχαιοτήτωντου υπουργείου Πολιτισμού για την εκτέλεση συγχρηματοδοτούμενων αρχαιολογικών έργων. Ζητούνται ειδικότητες όπως αρχαιολόγοι, συντηρητές αρχαιοτητων, μηχανικοί, εργατοτεχνίτες, κ.α. Η ειδικότητα με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι αυτή των ειδικευμενων εργατών.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, ενώ δεν πρέπει να έχουν ξεπεράσει το 65ο. Για τη θέση των εργατών απαραίτητο είναι το απολυτήριο Λυκείου ή παλαιού Δημοτικού για όσους έχουν αποφοιτήσει έως και το 1980.

Ο φάκελος υποψηφιότητας πρέπει να περιλαμβάνει υποχρεωτικά τα εξής: αίτηση με την οποία να δηλώνουν τη συγκεκριμένη θέση την οποία ενδιαφέρονται να καλύψουν, επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του δελτίου της αστυνομικής ταυτότητας και των δύο όψεων, επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του αποδεικτικού σπουδών, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (για τους έγγαμους), βεβαίωση πολυτεκνικής ιδιότητας, βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ (αν υπάρχει) και βεβαίωση τυχόν προϋπηρεσίας στο ΥΠΠΟ.

Για τις θέσεις των αρχαιολόγων απαραίτητα είναι το πτυχίο Φιλοσοφικής Σχολής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας ή πτυχίο Φιλοσοφικής Σχολής Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας με ειδίκευση στην Αρχαιολογία, η γνώση μιας ξένης γλώσσας, μεταξύ των αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών ή ιταλικών, καθώς και η πιστοποίηση γνώσης Η/Υ.

 

πηγή: e-dimosio.gr

Show More